Найближчим часом аграрні міністри Латвії, Литви, Естонії та України проведуть чотиристоронню зустріч, на якій планують обговорити питання поглиблення двосторонньої торгівлі. Про це йшла мова на зустрічі заступника міністра аграрної політики і продовольства Олександра Сеня з державним секретарем Міністерства землеробства Латвійської Республіки пані Даце Луцауа в рамках виставки «Зелений тиждень» у Берліні.

«Україна має величезний потенціал, щоб збільшити присутність на латвійському ринку. Якщо зараз в цій країні широко представлена продукція лікеро-горілчаної галузі, то ми хотіли б значно розширити асортимент. Тому ми можемо значно наростити товарообіг. В цілому європейський ринок для нас дуже цікавий. Тому ми будемо рухатися по євроінтеграційному курсу. При цьому враховуючи всі переваги і ризики для економіки», - зазначив Сень.

У свою чергу, Луцауа підтвердила готовність поглиблювати торговельні стосунки з українською державою. Зокрема, вона запропонувала провести зустріч міністрів України, Латвії, Литви та Естонії, де й обговорити такі перспективи партнерства.

«Найближчим часом ми хотіли провести зустріч у такому чотиристоронньому форматі. Там ми могли б обговорити всі нюанси подальшої співпраці. Тому запрошую українську сторону відвідати Латвію», - зазначила Луцауа.

Сень також запросив міністра приїхати влітку в Україну і відвідати найбільшу агропромислову виставку «Агро-2014».

Також сторони обговорили питання ветеринарного характеру. Зокрема, щодо небезпеки африканської чуми свиней, вірусу Шмалленберг, а також заходів, що вживаються країнами, щоб запобігти цим хворобам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127