Росія і Сирія підтверджують домовленість про дотримання раніше погоджених термінів вивезення зброї з Сирії, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«Ми домовилися сьогодні - і підтверджуємо це знову - дотримуватися узгоджених орієнтовних строків виконання поставленого завдання, зрозуміло, у разі забезпечення необхідних заходів безпеки і рішення всіх логістичних питань», - сказав Лавров на прес-конференції за підсумками переговорів з главою МЗС Сирії в Москві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Російський міністр зазначив, що на даний момент процес вивезення хімічної зброї з Сирії йде нормально. «Незважаючи на спроби вишукувати якісь приводи для утруднення реалізації операції з вивезення хімічної зброї з Сирії, вона в цілому здійснюється успішно», - заявив Лавров.

Зі свого боку глава МЗС Сирії Валід Муаллем заявив, що влада Сирії «на щоденній основі проводить координацію дій (з хімічного роззброєння - Ред.) з російською стороною». «Так ми будемо діяти і в майбутньому», - запевнив він.

Як раніше повідомляв ForUm, перша партія сирійської хімічної зброї залишила сирійський порт Латакія в січні.

Спільна Місія ОЗХЗ та ООН була створена з метою забезпечення своєчасної ліквідації програми хімічної зброї Сирії згідно з положеннями рішення Виконавчої ради ОЗХЗ від 27 вересня і прийнятої потім резолюції 218 (2013) Ради Безпеки ООН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

107