Забезпечивши у Державному бюджеті фінансову самостійність регіонів, влада робить усе для об'єднання країни.

Про це під час круглого столу «Макроекономічні тенденції-2014: прогнози і сценарії» розповів генеральний директор інвестиційно-банківської компанії «European Capital Management» Вадим Браїловський.

«Президент неодноразово звертав увагу на засіданні Ради регіонів, давав відповідні доручення Кабінету Міністрів, - надати фінансову свободу регіонам. На сьогодні ми бачимо, що обсяг міжбюджетних трансфертів місцевим бюджетам, закладений у держбюджеті, становить 128,4 млрд гривень. Це на 15 млрд більше, ніж у минулому році. Тому Президент зацікавлений не як деякі кажуть розділяти Україну на 3-4-5 частин, а навпаки об'єднувати», - зазначив він.

Експерт підкреслив, що в грудні минулого року завдяки зваженій політиці Президента України Віктора Януковича країні вдалося перейти від розхитування і передумов до державного перевороту, до перспективних домовленостей з Росією і Китаєм.

Фінансист переконаний, що внаслідок виконання російсько-китайських програм уряд може досягти зростання ВВП на 3%.

«Домовленості з Росією і Китаєм дозволяють залучити 80 мільярдів доларів. Їхнє витрачання буде жорстко моніторитися і контролюватися. Як бачите, дефолт не настав», - зауважив Браїловський.

Коментуючи перспективи співробітництва з Європейським союзом, експерт сказав, що Україна не відмовляється від курсу на Європу.

Однак, за його словами, Україна має врахувати всі можливі ризики від асоційованого членства в ЄС і знайти відповідні компенсатори.

«Не потрібно порушувати вектор, продовжуємо йти в Європу. Але при цьому важливо не забувати про ризики. Коли я побував на Крюківському вагонобудівному заводі, у мене серце плакало. Вони виробляють 14 тисяч вагонів. Якщо зараз Росія, куди йде 99% продукції, відмовиться від них, виробництво зупиниться. Таких підприємств дуже багато», - пояснив фінансист.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2131