Протягом 2013 року спецпідрозділами Криму припинено діяльність 8 організованих злочинних угруповань, в які входили 35 осіб. Про це повідомляє прокуратура Криму.

Злочинні групи організовувалися для здійснення фіктивного підприємництва, розкрадання арештованого майна, привласнення житла і коштів громадян, наркоторгівлі і т.п.

Зокрема, у минулому році припинено діяльність двох конвертаційних центрів в Сімферополі, один з яких був створений екс-начальником відділу ДПС в автономії і через який було переведено в готівку 7,9 млн. грн.

Знищено групу, до складу якої входив екс-працівник територіального підрозділу МВС, який, використовуючи свої професійні навички, інструктував злочинців під час розбійного нападу.

За розглянутими судами протягом року кримінальними справами про злочини, вчинені організованими злочинними угрупованнями, засуджено 53 членів ОЗГ, 41 з яких призначено покарання у вигляді позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше винесено вирок стосовно семи членів бандформування «Башмаки» за вчинення на території Криму в 1993-1999 роках низки особливо тяжких злочинів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

107