Активність Євромайдану з кожним днем згасає. Для її підтримки опозиція провокує силові сутички з правоохоронцями. Про це у коментарі телеканалу «БТБ» заявив угорський політолог Ласло Кемені.

«Мабуть, Майдан потроху вщухає. І як видно зі сторони, - я все-таки в Будапешті, - саме так і відбувається. І тому, щоб підтримати настрої тих, хто там присутній, чомусь треба статися», - сказав він.

В якості прикладу політолог навів силові сутички біля Святошинського суду, які, на думку експерта, були навмисне влаштовані опозицією.

Зокрема, на думку Кемені, постраждалий внаслідок конфлікту Юрій Луценко свідомо провокував офіцерів на застосування сили.

«Суд у всіх демократичних країнах самостійно вирішує за правилами конституції, законів різні справи. І рішення суду не підлягає оскарженню з вулиці. І всякі такі виступи проти суду в нормальних демократичних країнах - неприпустимі», - додав експерт.

Коментуючи виступ у Сенаті заступника Державного секретаря США Вікторії Нуланд про можливе введення санкцій проти української влади, Кемені назвав подібні дії втручанням у справи України.

«Я просто не уявляю, з якого дива може висловити таку жорстку думку американський сенат. Хіба вони у себе вдома можуть втручатися у справи суду? Я думаю, жодним чином. І не спробують. Хто завгодно може сказати свою думку. Але втручатися в справи суверенної держави не може ніхто. Тому я не розумію її дій, точно так само, як не розумів того, коли Нуланд виступала на Майдані», - констатував експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137