Спікер прийняв правильне рішення, перейшовши від електронного голосування до голосування шляхом підняття руки, і всі прийняті 16-го січня рішення були проголосовані згідно з регламентом Верховної Ради. Таку заяву озвучив народний депутат України VІІ скликання Володимир Макеєнко.

«У регламенті є статті, які дозволяють приймати участь у голосуванні не тільки електронним способом, а й стаття 37-а, пункт другий якої говорить - шляхом підняття руки, у разі відсутності технічної можливості. Що мається на увазі під технічною можливістю? Ви бачили, що відбувалося в залі: і бійки, і витягування карток, і штовхання. Спікер прийняв правильне рішення згідно з регламентом: перейти від електронного голосування до голосування шляхом підняття руки», - підкреслив Він.

За його словами, під час ухвалення Державного бюджету на 2014 рік парламентаріями також були виконані вимоги, передбачені 50-ю статтею регламенту, яка передбачає голосування за скороченою процедурою. «Сьогодні, ми вважаємо, що всі законопроекти були прийняті згідно з регламентом і Конституцією. Крім того, відкрив сесію спікер за регламентом: було проведено поіменне голосування, кворум був. Тому голова ВРУ має всі підстави для підписання законопроектів, які сьогодні проголосувала Верховна Рада», - заявив нардеп.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

97