В кінці січня до Києва вперше приїдуть Дари волхвів - одна з небагатьох священних реліквій, що збереглися до наших днів, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«З 24 по 30 січня в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври кияни та гості міста зможуть помолитись біля святині і торкнутися біблійної реліквії, освяченої дотиком Новонародженого Ісуса», - інформує КМДА.

Постійне місце зберігання Дарів волхвів - монастир святого Павла на святій горі Афон у Греції. Святиню в Україні супроводжуватиме делегація монастиря на чолі з намісником.

Про поклоніння волхвів, що принесли немовляті Христу дарунки - золото (як Цареві), ладан (як Богу) і смирну (як Людині, якій належить постраждати і померти), - говориться в Євангелії від Матвія (глава 2:1 - 12).

За переказами, відображеними у візантійських письмових джерелах, Дари волхвів разом зі Своєю ризою і поясом передала Єрусалимській Церкві Пресвята Богородиця. В Єрусалимі дари перебували до IV століття, а потім були перенесені в столицю Візантії - Константинополь. У афонський монастир св. Павла реліквія була передана в 1470 р. після захоплення Константинополя турками.

Нагадаємо, зараз Дари волхвів експонуються в Росії, в Москві і Санкт-Петербурзі до них шикувалися кілометрові черги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243