Верховна Рада України посилила відповідальність за керування транспортним засобом без прав. Про це йдеться в прийнятому сьогодні Законі «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і процесуальні закони про додаткові заходи захисту безпеки громадян».

Так, змінами до статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлюється, що керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а у випадках, передбачених законодавством, ліцензійної картки на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката «Зелена картка»), - тягне за собою накладення штрафу від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, повідомляє «УНІАН».

Управління транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом, тягнуть за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого (раніше - від 30 до 35 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами, - тягне за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого (раніше - від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Положення частин 1 і 2 цієї статті не застосовуються до осіб, які у встановленому порядку навчаються водінню транспортного засобу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227