У рамках реалізації завдань Державної програми активізації розвитку економіки успішно приймаються заходи з раціонального використання робочих місць, підвищення соціального статусу працівників, а також збільшення рівня заробітної плати і морального заохочення.

Про це повідомив директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Мінекономрозвитку Євген Олейников.

В уряді нагадали, що для забезпечення державної політики зайнятості населення обласні державні адміністрації прийняли розпорядження, якими затверджено Програму зайнятості населення області на період до 2017 року.

Зокрема, йдеться про Автономну Республіку Крим, Чернівецьку, Рівненську, Житомирську, Черкаську, Закарпатську області і місто Київ.

Завдяки цьому за січень - вересень минулого року в Рівненській області було створено 13,6 тис. робочих місць, у Черкаській - 16,7 тис., у Закарпатській - 17,5 тис., в м.Києві - 51,2 тис. робочих місць.

За січень - жовтень 2013 року в Чернівецькій області створено 13,9 тис. нових робочих місць у всіх сферах економіки.

«Станом на 20.12.2013 реалізація завдань Державної програми активізації розвитку економіки дозволила створити в сільському господарстві близько 5 тис. робочих місць», - зазначив Олейников.

Коментуючи динаміку створення робочих місць підприємствами паливно-енергетичного комплексу, в Мінекономрозвитку уточнили, що в I півріччі 2013 року було створено 1 056,5 нових робочих місць.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3291