Дослідження, проведене за замовленням Greenpeace, свідчить про вміст небезпечних хімічних речовин в дитячому одязі і взутті різних брендів, але самі виробники вважають рівні вмісту речовин безпечними.

Для проведення дослідження в травні і червні 2013 року було придбано 82 зразки дитячих речей в 25 країнах по всьому світу, в тому числі і в Росії, в офіційних магазинах або у офіційних дилерів. За підсумками досліджень стало ясно, що небезпечні хімічні речовини містяться в зразках всіх брендів, йдеться в результатах дослідження, повідомляє «Прайм».

Зокрема, високий рівень етоксилатів нонілфенолу був виявлений щонайменше в одному зразку кожного з брендів. У дитячому купальнику однієї з відомих спортивних марок рівень вмісту перфтороктанової кислоти перевищував норми, встановлені самою компанією. А друк малюнка на дитячій футболці ще одного бренду на 11% складалася з фталатів. Внаслідок потрапляння в навколишнє середовище ці речовини можуть викликати несприятливі наслідки для репродуктивної, гормональної або імунної систем людини, зазначають екологи.

Як наголошують екологи, Китай залишається найбільшим у світі виробником текстилю, а, значить, і споживачем хімікатів. Greenpeace закликає уряди всіх країн допомогти зупинити використання небезпечних хімічних речовин в текстильній промисловості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170