Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій спільно з органами місцевої виконавчої влади організовують тимчасові рятувальні пости в складі 3-4 осіб в місцях масового проведення заходів Водохреща 19 січня, повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Ці пости будуть забезпечувати необхідними засобами порятунку людей на воді.

«Рятувальники готуються до святкування Водохреща: місця масового освячення води на водоймах і занурення людей будуть додатково перевірені. На сьогодні стан льоду на водоймах нестійкий у зв'язку з теплою погодою, а на деяких водоймах крига взагалі відсутня, тому ми будемо вживати всіх заходів для попередження нещасних випадків на воді і через тонку кригу, і через переохолодження», - підкреслив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

У кожному регіоні органами місцевої влади визначені й обладнані місця для купання громадян під час свята, де і буде організовано чергування рятувальників та медиків. Тому бажано занурюватися у воду тільки в таких спеціально пристосованих місцях, наголошується в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

108