Банківський сектор України показав високі показники за підсумками минулого року і розвивався швидше, ніж інші галузі економіки. Про це в ефірі каналу БТБ сказав відомий аналітик, доктор економічних наук Олексій Плотніков.

«Збільшилися й активні операції щодо видачі кредитів. Громадяни України збільшують внески в банки - депозити фізичних осіб - це позитив. Позитив і те, що вони збільшуються в національній валюті, а не в доларах і євро. Це свідчить про довіру населення до банківської системи. Хто б що не говорив, яких би чуток не розпускав, якщо громадяни збільшили свої депозити в банках на 70 млрд грн - це цифра, яка говорить сама за себе», - заявив економіст.

Він також спрогнозував, що всі позитивні тенденції в банківському секторі, які намітилися у 2013 році - стабільність фінансової системи, зростання капіталізації банків, збільшення депозитів, у тому числі в національній валюті - збережуться в цьому році.

«У нас зараз немає жодних причин вважати, що несподівано будуть якісь інші тенденції - доларизації або прихильності до зберігання в євро. Громадяни вирішили, що краще зберігати у гривнях, це вигідніше, кращі відсотки», - зазначив він.

При цьому експерт припустив, що процентні ставки і надалі покриватимуть інфляційні очікування.

Нагадаємо, що за попередніми даними протягом 2013 року депозити фізичних осіб на рахунках у банках збільшилися майже на 70 млрд грн. Рівень доларизації депозитів фізосіб у 2013 році знизився на 8,3 %. Статутний капітал українських банків за цей час збільшився на 10 млрд грн. Регулятивний капітал зріс на 26 млрд грн. Частка проблемних кредитів знизилася на 9% - з 16,5% до 7,5%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

118