Вбитого 14 років тому опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе цього року планують поховати. Про це «Сьогодні» розповіла дружина покійного, Мирослава Гонгадзе.

«Так, похорон планується. Коли це відбуватиметься і де, ми повідомимо додатково, коли владнаємо всі деталі», - сказала вона.

Гонгадзе також спростувала інформацію, що похорон пройде на Байковому кладовищі. «Про Байкове мені нічого невідомо, це новина навіть для мене. Можливо, це фантазія автора матеріалу», - зазначила Мирослава.

Як відомо, всі 14 років останки Гонгадзе лежать в одному зі столичних моргів.

Матір журналіста Георгія Гонгадзе Леся, яка померла 30 листопада 2013 року, просила державу поховати останки, які вважаються тілом її сина, як непізнане тіло.

Нагадаємо, обезголовлене тіло журналіста Георгія Гонгадзе було знайдено 2 листопада 2000 року в Таращанському лісі, за 100 км від Києва. У березні 2008 року Апеляційний суд Києва виніс вирок трьом виконавцям убивства журналіста - Валерію Костенку, Миколі Протасову й Олександру Поповичу. Костенко і Попович отримали по 12 років в'язниці, а Протасов - 13 років.

Передбачуваний замовник вбивства Олексій Пукач у 2013 році був засуджений до довічного ув'язнення.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

104