Народний депутат (фракція «Батьківщина») Роман Забзалюк переходить у депутатське об'єднання, яке створює позафракційний депутат Петро Порошенко. Про це пише «Обозреватель» з посиланням на власні джерела.

У грудні після початку євромайдану Забзалюк заявив про складання з себе депутатських повноважень через незгоду з ситуацією, що склалася в країні. За словами депутата, представники провладних і опозиційних політичних сил штовхають країну на конфронтацію і кровопролиття. Однак на сьогоднішній день Забзалюк так і не покинув стін Верховної Ради.

У лютому 2012 року Забзалюк став фігурантом гучного корупційного скандалу в парламенті.

Він вийшов з «Батьківщини», а пізніше заявив, що отримав 450 тисяч доларів нібито за перехід зі своєї фракції у депутатську групу «Реформи заради майбутнього» від депутата Ігоря Рибакова. У відповідь Рибаков стверджував, що Забзалюк сам просив зібрати йому цю суму на лікування, і депутати групи пожертвували для нього свій двомісячний заробіток.

Генеральна прокуратура, провівши розслідування, не побачила порушення закону в отриманні грошей Забзалюком від Рибакова.

Пізніше депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» передали 3,6 млн грн, еквівалент суми 450 тис. доларів, Центру дитячої онкогематології трансплантації кісткового мозку Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166