Інспектори Державтоінспекції, які зупиняли активістів автомайдану, що прямували в Межигір'ї, діяли в рамках закону. Про це йдеться в заяві Управління ДАІ в Києві.

За даними відомства, колона автомайданівців о 8:00 рухалася в напрямку проспекту Сталінграда. На перехресті вулиць Набережно-Рибальської-Електриків співробітники ДАІ за порушення п. 30.2 ПДР намагалися зупинити автомобіль «Фольксваген Туарег», на державному номерному знаку якого знаходилася наклейка Євросоюзу.

У ДАІ нагадали, що в пункті 30.2 ПДР України чітко зазначено: «Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими».

Водій «Фольксвагена» вимогу про зупинку не виконав і продовжив рух, але перед проспектом Сталінграда був зупинений іншим патрулем ДАІ.

Співробітники ДАІ за скоєння правопорушення намагалися скласти адміністративний протокол, але з автобусів, які рухалися в колонах автомайдану, вийшли представники "народної самооборони" і відтіснили інспекторів від автомобіля.

«За кермо «Фольксвагена» сів чоловік, який представився народним депутатом, і авто на чолі колони продовжило рух. Порушення правил дорожнього руху активістами автомайдану було зафіксовано на відео», - повідомили в ДАІ.

У відомстві зазначили, що всі порушники ПДР нестимуть відповідальність згідно з чинним законодавством.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141