Державна цільова програма реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2017 року дозволить забезпечити Збройні сили України сучасними зразками озброєння і військової техніки. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

«Реалізація Програми дозволить забезпечити Збройні сили України сучасними зразками озброєння і військової техніки, а також підвищить експортний потенціал оборонно-промислового комплексу», - підкреслив міністр.

Зокрема він повідомив, що крім створення автоматизованої системи аналізу та управління оборонно-промисловим комплексом, у Державній цільовій програмі реформування і розвитку ОПК на період до 2017 року також передбачені заходи, спрямовані на активізацію наукових досліджень в оборонній сфері.

Йдеться про проведення науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт для розробки новітніх технологій і матеріалів, впровадження їх у виробництво.

«Документом передбачена реалізація проектів реструктуризації підприємств ОПК для приведення їхніх технологічних і виробничих можливостей до сучасного рівня. Концепція створить умови діяльності оборонно-промислового комплексу шляхом впровадження інноваційних рішень та залучення інвестицій в оборонну сферу», - підкреслив Прасолов.

Також міністр повідомив, що Концепцією протягом терміну виконання Програми передбачено залучення коштів на суму більше 10,5 млрд гривень, у тому числі 2,9 млрд гривень з державного бюджету.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156