Союз європейських футбольних асоціацій оприлюднив склад символічної команди кращих гравців 2013 року.

«Баварія» делегувала в команду року-2013 відразу чотирьох гравців, Кріштіану Роналду потрапив у збірну рекордний восьмий раз, а ось Ліонелю Мессі місця не знайшлося. Під час голосування за Команду року-2013 читачі UEFA.com залишили понад 6,3 млн голосів.
Склад команди виглядає наступним чином:

воротар: Мануель Нойер («Баварія» і збірна Німеччини);
захисники: Серхіо Рамос («Реал» і збірна Іспанії), Тьяго Сілва («Парі Сен-Жермен»), Філіп Лам («Баварія» і збірна Німеччини), Давид Алаба («Баварія» і збірна Австрії);
півзахисники: Франк Рібері («Баварія» і збірна Франції), Марко Ройс («Боруссія» Дортмунд і збірна Німеччини), Месут Озіл («Реал»/«Арсенал» і збірна Німеччини), Гарет Бейл («Тоттенхем»/«Реал» і збірна Уельсу);
нападники: Кріштіану Роналду («Реал» і збірна Португалії), Златан Ібрагімович («Парі Сен-Жермен» і збірна Швеції).

У Команді року-2013, 40 кандидатів у яку обиралися репортерами UEFA.com на підставі виступів за європейські клуби і свої збірні, три дебютанта. Всі вони брали участь у фінальному поєдинку Ліги чемпіонів УЄФА між «Баварією» і «Боруссією». Це Нойер, перший австрієць в історії Команди року Алаба і перший представник дортмундської «Боруссії» Ройс, повідомляє «УНІАН».

Сьомий раз підряд до числа найкращих увійшов Роналду, але вперше з 2007 року в партнерах у нього не виявилося Мессі. Як і тоді, його потіснив Ібрагімович - триразовий член символічної збірної. Разом з форвардом збірної Швеції з «Парі Сен-Жермен» у Команду року делегований центральний захисник Тьяго Сілва. Бразилець удостоївся цієї честі втретє поспіль і є нині єдиним футболістом Європи.

Для голосування було запропоновано визначити зручну тактичну схему, і більшість віддала класичну розстановку 4-4-2, що використовувалася за замовчуванням при визначенні 11 перших Команд року і підійшла для 2012-го.

Понад 525 тис. читачів UEFA.com віддали в цілому приблизно 6 310 237 голосів, що стало новим рекордом. Найвище досягнення до цього було встановлено при визначенні Команди-2012 року, коли 500 тис. чоловік віддали близько 5,3 млн голосів. Близько 86 тис. голосів було зібрано на офіційній сторінці Ліги чемпіонів УЄФА в Twitter.

Вперше з 2003 року в команді не виявилося гравців «Барселони», хоча число її представників за всі роки залишається неперевершеним - 38. «Реал» тепер відстає на дев'ять представників. Вперше найбільш представницькою в списку виявилася Бундесліга, хоча з 2007 року це була прерогатива виключно чемпіонату Іспанії. Що стосується держав з найбільш активними учасниками голосування, всіх випередила Португалія (137 521 чоловік), за якою йдуть Німеччина і Польща.

Гравець, що зібрав найбільшу кількість голосів, отримає від УЄФА благодійний чек на 100 тис. євро, який передасть Міжнародному комітету Червоного хреста.

Команда року за версією користувачів UEFA.com не покликана конкурувати з визнаними нагородами і не відображає офіційну думку УЄФА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

924