Президент провів зустріч з віце-прем'єр-міністром України Юрієм Бойко, в ході якої обговорювалося відновлення найближчим часом співпраці з Російською Федерацією щодо літако- і суднобудування. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Мова йшла про хід переговорів з Російською Федерацією щодо відновлення виробництва літаків, щодо контрактів у суднобудуванні, які ми повинні укласти найближчим часом», - зазначив Бойко після зустрічі.

За його словами, Президент підкреслив необхідність прискорення переговорів у цьому напрямку. «Поставлено завдання прискорити процеси, які призведуть до виробничої інтеграції і дозволять створити багато робочих місць, відтворити економічні показники цих галузей», - сказав Бойко, зазначивши, що реалізація зазначених проектів позитивно вплине на економіку країни в цілому.

Крім того, Янукович і Бойко обговорили питання співпраці України з Росією в космічній галузі.

Нагадаємо, 17 грудня за підсумками засідання українсько-російської міждержавної комісії підписано низку документів.

Зокрема, Меморандум про наміри щодо активізації співпраці у сфері суднобудування між Міністерством промислової політики України та Міністерством промисловості і торгівлі РФ визначає пріоритетні напрямки співпраці у сфері суднобудування. Також підписано Міжурядову угоду про реалізацію заходів державної підтримки відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан-124 з двигунами Д-18Т та їх модифікаціями. Крім того, підписано Меморандуму про взаєморозуміння між Державним космічним агентством України та Федеральним космічним агентством.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131