Президент України Віктор Янукович вважає, що уряд повинен налагодити роботу з парламентом для якнайшвидшого ухвалення Державного бюджету на 2014 рік. Про це Глава держави сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба Президента.

«Я вважаю, що вам потрібно працювати з парламентом, щоб завтра бюджет був прийнятий. Якщо він не буде прийнятий - ви знаєте, які наслідки. Це скорочення заробітних плат, насамперед, доплат, які ми планували вже з січня цього року» , - сказав Янукович.

Президент висловив переконання, що цього допускати не можна. За словами Глави держави, на цей рік заплановано зростання економіки, збільшення інвестицій, підвищення соціальних виплат, заробітних плат, пенсій. «Дуже важливо, щоб народні депутати зрозуміли відповідальність перед виборцями», - сказав Янукович, звернувши увагу на важливість своєчасного фінансування соціальних виплат, зарплат, пенсій у січні.

Він нагадав, що завжди напередодні голосування за бюджет чиновники зустрічалися з фракціями, вислуховували зауваження, пропозиції, вносилися корективи в бюджет.

Глава держави наголосив на необхідності проведення таких зустрічей уряду з парламентськими фракціями. «Безумовно, треба говорити з опозицією. Треба вже виходити з цього глухого кута», - сказав Президент. Янукович особливо відмітив, що таким виходом можуть бути переговори уряду з опозицією за участю парламентської більшості.

Під час зустрічі з прем'єр-міністром Глава держави нагадав, що лідери опозиційних фракцій запропонували голові Верховної Ради Володимиру Рибаку створити робочу групу з цього питання. Президент наголосив на важливості ефективної роботи цієї групи і застеріг від політизації та популізму.

На переконання Глави держави, парламент повинен повернутися до вирішення соціальних питань. «Моєю принциповою позицією є підбиття підсумків 2013 року. Нам не треба приховувати будь-які наші недоліки. Нам потрібна справедлива, об'єктивна дискусія, чого нам не вдалося зробити, чому і хто за цим стоїть. Я маю на увазі і міністрів, і керівників з регіонів», - додав Президент.

Як раніше повідомляв ForUm, депутати вирішили приймати Держбюджет-2014 16 січня.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що якщо опозиція блокуватиме роботу парламенту під час ухвалення Державного бюджету на 2014 рік, то головний фінансовий документ країни буде прийнятий без обговорення.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185