Заклики до введення санкцій проти української влади свідчать про те, що опозиція в досягненні своїх цілей не скористалася можливостями та інструментарієм Майдану. Про це заявив політолог Володимир Цибулько.

«Фактично пустивши протестний пар у свисток, тепер опозиція намагається використовувати потенціал частини істеблішменту дружніх до України країн, навіть її стратегічних партнерів, зокрема США. Однак апеляція до США ризикована, в першу чергу тим, що вона посилює пропагандивну парадигму і штампи ще радянських часів, ще не забуті старшим поколінням українців», - зазначив він.

За словами експерта, опозиція своїми руками може вибудувати сценарій, коли радянські ідеологічні штампи про «американську загрозу» зроблять результат на виборах.

Цибулько переконаний, що цей сценарій буде не на користь опозиції.

«Можливо, потрібно і самим ставити подібні запитання, наприклад: «А коли будуть введені санкції з боку США проти лідерів парламентської опозиції за те, що вони не виправдали надії людей, які виходять на Майдан?» - додав політолог.

За словами аналітика, будучи прагматичною нацією, американці не підуть на розрив з політиками, які здатні провести ефективні реформи.

Тим більше, на його думку, ефективні реформи зроблять з України регіонального лідера на тлі Росії, яка потрапляє в зону політичної та економічної турбулентності.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192