Уряд виділив Харківській обласній міській державній адміністрації з резервного фонду державного бюджету 800 тис. грн. для надання допомоги сім'ям 8 загиблих унаслідок пожежі в Харкові.

Таке рішення було прийнято 15 січня 2014 р. під час засідання Кабінету Міністрів, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Згідно з прийнятим розпорядженням, Мінфіну поставлено завдання виділити кошти з резервного фонду державного бюджету Харківської облдержадміністрації.

У свою чергу Харківська ОДА у тижневий строк за погодженням з Мінекономрозвитку та Мінфіном повинна затвердити перелік витрат, пов'язаних з наданням допомоги сім'ям загиблих.

Після цього Харківська ОДА виділить кошти сім'ям (по 100 тисяч кожній). Харківська ОДА має подати до 1 березня 2014 р. звіт про використання коштів.

Нагадаємо, що 8 січня на території заводу «Хартрон» у Харкові виникла пожежа в п'ятиповерховій виробничій будівлі, приміщення якої орендує приватне підприємство «Харківська ювелірна фабрика».

Унаслідок пожежі загинули 8 людей, ще 22 були врятовані. 7 постраждалих були направлені в лікарню швидкої допомоги.

Стан постраждалих поліпшується.

Керівникові підприємства, на якому сталася пожежа, направлено повідомлення про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, яке призвело до загибелі людей).

За клопотанням слідчих і процесуальних керівників Київський районний суд Харкова виніс рішення про затримання підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом пожежі на ювелірній фабриці з метою доставки його в суд для вирішення питання про обрання запобіжного заходу.

Підозрюваного у справі за фактом пожежі на ювелірному заводі в Харкові оголошено в розшук.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2335