Внаслідок свят починається зниження протестної активності. На цьому тлі у найбільш радикальної частини Майдану виникає бажання підігріти ситуацію.

Про це у коментарі телеканалу «Рада» розповів голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, коментуючи конфлікт між протестувальниками та «Беркутом» біля Святошинського райвідділу.

«Якщо оцінювати події навколо Святошинського райвідділу, то вони стали наслідком кількох тенденцій. З одного боку, емоційне стомлення - у багатьох вже не працюють гальма. З іншого боку ми маємо невизначеність перспектив Майдану, подальшої боротьби, зокрема, відсутність результатів», - заявив він.

На думку політолога, такі настрої все більше дратують радикальну частину опозиції.

Саме вона, за його словами, починає тиснути на громадські настрої і партійне керівництво Майдану.

Фесенко констатує, що шляхом радикальних дій вони намагаються загострити ситуацію в суспільстві.

«Для лідерів опозиції виникла важка ситуація: як реагувати. З одного боку вони не можуть стримувати, а з іншого - опозиція боїться загострення ситуації, не бажаючи повторення «білоруського сценарію». Але вони не можуть стримувати своїх радикалів. Тому приймається стихійне рішення: «все йде, як іде, а далі будемо діяти по ситуації», - переконаний політолог.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174