Бюджет держави - це документ номер один для нашої країни, важливість його ухвалення очевидна. На цьому наголосив під час брифінгу у Верховній Раді народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, голова підкомітету з питань інвестиційних програм державного бюджету Комітету ВР з питань бюджету Ігор Молоток.

«Бюджет - це документ номер один для України. Він дозволяє працювати економіці країни», - підкреслив політик.

«І я вважаю, що ті, хто блокують трибуну, повинні поїхати в регіони, в райцентри, і сказати, що завтра з їхньої вини не будуть виплачуватися пенсії, заробітні плати та соціальні виплати», - зазначив він, говорячи про дії опозиції в парламенті.

Разом з тим Молоток акцентував увагу на тому, що «бюджет нашої країни на 2014 рік - динамічний і соціально спрямований».

Він звернув увагу на те, що йдеться про «збільшення мінімальної заробітної плати - на 8,2%, виплат при народженні дитини - на 8,8 млрд грн (загальна сума, закладена у бюджет - Ред), збільшення розміру стипендії для студентів, які навчаються на відмінно, на 25% збільшуються виплати дітям-сиротам. Крім того, передбачені виплати медичним працівникам системи екстреної медичної «швидкої допомоги». Вперше, на виконання соціальних ініціатив Президента, з 1 вересня 2014 року за рахунок держбюджету запропоновано забезпечити харчування у школах всім дітям - з 5 по 11 клас.

Вперше враховано виплати у розмірі 1,1 млрд грн одноразової адресної допомоги молодим спеціалістам, які направляються на роботу в села на посади вчителів і медиків».

«Майже на млрд грн передбачено субвенцію місцевим бюджетам на реалізацію соціально-економічного розвитку», - додав народний депутат.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204