Близько 7,3 млн громадян України відвідали Польщу торік, що приблизно на 550 тис. більше, ніж у попередньому, а число українських туристів зросло майже на 200 тис. - до 2,1 млн осіб.

Про це свідчать дані Міністерства туризму Польщі, повідомляє «УНІАН».

Українці серед усіх іноземців, які торік відвідували Польщу, посіли друге місце за кількістю туристів після Німеччини і третє за кількістю поїздок після Німеччини і Чехії.

Німці в минулому році відвідували Польщу 28,9 млн разів, у тому числі 5,3 млн разів з туристичною метою, а чехи - 13,4 млн разів, у тому числі з туристичної 245 тис. разів.

Серед відвідувачів, які найчастіше приїжджали на польську територію, були громадяни Словаччини (6,7 млн приїздів і 125 тис. туристів), Білорусі (4 млн приїздів, 1,5 млн туристів) і Росії (3,6 млн приїздів, 765 тис. туристів).

Польське міністерство зазначило, що торік до Польщі в цілому приїхала рекордна кількість - 72,3 млн іноземців, з яких 15,8 млн з туристичною метою, що на 9 і 7 відсотків більше від показників попереднього року.

Доходи поляків від іноземних туристів, за попередніми оцінками, зросли до 13,3 млрд доларів, що на 11,5% більше, ніж у 2012 році.

Міністерство туризму зазначило, що кількість іноземних туристів у Польщі зростає завдяки проведенню в попередньому році фіналу чемпіонату Європи з футболу, який поляки організовували спільно з українцями.

38-мільйонна Польща, яка входить до Європейського Союзу, є найбільшим безпосереднім західним сусідом 46-мільйонної України. Торік польські консульства видали в Україні понад 700 тис. віз.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141