Звернення до влади США з проханням введення санкцій проти влади свідчать про слабкість української опозиції. Про це заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Апеляція до Заходу з проханням допомогти у внутрішньополітичній боротьбі - сумна традиція вітчизняної політики. Як правило, на сторону скаржаться тоді, коли відчувають власну слабкість і сподіваються, що «Захід нам допоможе». Нинішні звернення лідерів української опозиції до влади США якраз і є показником їх слабкості і того, що вони не готові до досягнення своїх цілей», - сказав він.

Експерт вважає, що подібні звернення зовсім не гарантують опозиціонерам бажаного результату.

За його словами, з точки зору США немає ніякого резону активно підтримувати українську опозицію.

«Сенат, де пройдуть слухання щодо України, це не Конгрес і не президент, які саме і приймають рішення про будь-які серйозні дії. Такі дії робляться тільки в тих випадках, коли порушені дійсно важливі для США питання або є загроза американським національним інтересам. У випадку з українською опозицією такої загрози, ясна річ, немає», - додав Фесенко.

Політолог констатує, що в даному питанні американці діятимуть обережно й гнучко.

Зокрема, вони можуть провести сенатські слухання і попередити окремих представників влади про неприпустимість застосування сили.

Між тим експерт застерігає, що апеляція до закордону має побічний негативний ефект для самої опозиції.

На його думку, подібні дії підсилюють геополітичну поляризацію всередині України.

«Тобто, ті мільйони українців, які підтримують владу і не мають алергії на Росію, в такій ситуації тільки посилять свої проросійські симпатії. А це вже точно не в інтересах наших опозиціонерів», - підсумував він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159