Сьогоднішня присяга новообраних народних депутатів легітимна, незважаючи на те, що деякі парламентарі перенесли її з робочого місця в сесійну залу. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив народний депутат від Партії регіонів, голова регламентного комітету Верховної Ради Володимир Макеєнко.

«Все пройшло легітимно, присяга була складена в сесійній залі Верховної Ради України на відкритому пленарному засіданні, а те, що деяких депутатів засипали крупою - це свого роду зловживання службовим становищем. Це як в армії, коли приходить молодий, той, хто прослужив більше, вважає себе вправі вчиняти якісь дії, бити черпаком і так далі. У всі часи присяга у Верховній Раді була поза політикою», - заявив він.

Крім того, Макеєнко підкреслив, що глава ВР Володимир Рибак мав право вести засідання парламенту зі свого робочого місця в сесійній залі, оскільки воно зберігається за ним. «Голова ВР - це народний депутат України, а у кожного народного депутата є своє робоче місце у залі, їх (місць. - Ред.) - 450», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 15 січня, п'ять новообраних парламентарів Руслан Бадаєв, Микола Круглов, Михайло Поплавський, Віктор Пилипишин і Леонід Даценко склали присягу.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154