У студентів КНУ імені Тараса Шевченка немає причин проводити голодування. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів, повідомив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

За його словами, Державна інспекція з перевірки навчальних закладів закінчила свою роботу в даному ВУЗі ще вчора.

«Відкликати Держінспекцію з перевірки навчальних закладів не можу. Це центральний орган виконавчої влади. Я також не можу відкликати ДАІ та СЕС. Студентам треба хоч трохи розбиратися в законодавстві», - сказав Табачник.

Він нагадав, що в міністерстві освіти вже більше місяця працює «гаряча лінія», куди можуть звернутися студенти у разі тиску на них керівництва вузів.

«Державна інспекція ще вчора закінчила свою роботу в університеті ім. Шевченка. І весь цей шум ні до чого. Інспекція була там всього 2 дні. А тепер хочу сказати правду - у частини студентів викладачами, а не інспекторами, на сесії були вилучені навушники, завдяки яким вони нахабно і брутально списували. Не потрібно своє незнання робити предметом громадського шуму», - зазначив міністр.

За його словами, інспекція повинна була перевірити всі київські вузи з 11 по 25 січня. «Там всього кілька інспекторів, тому у них не було можливості перевіряти кожен вуз більше 2 днів», - пояснив він.

Вже сьогодні студенти університету ім. Шевченка, за інформацією міністра, о 13.00 збираються, щоб «відсвяткувати перемогу».

Нагадаємо, низка ЗМІ розповсюдили, що студенти КНУ імені Тараса Шевченка оголосили безстрокове голодування, протестуючи проти позапланової перевірки Державної інспекції навчальних закладів України.

Тетяна Григор’єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186