Україні необхідно розробити відповідний захист вітчизняного машинобудування, оскільки Зона вільної торгівлі з Євросоюзом може знищити цю галузь промисловості протягом 4-5 років.

Таке твердження, як повідомляє кореспондент Forum'у, висловив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«У разі роботи ЗВТ з ЄС практично все українське машинобудування «може піти під ніж» невигідних умов торгівлі буквально за 4-5 років. Так може статися тому, що впровадження стандартів в цій галузі вимагає колосальних коштів і модернізації виробництва протягом декількох років. Але ніхто в ЄС не збирається купувати українські локомотиви, вагони, автомобілі, крани, компресори. Де ж брати кошти на модернізацію?» - запитав Азаров.

Прем'єр переконаний, що чекати, «поки Україна підтягнеться, ніхто не буде».

«Ми відразу ж відкриємо кордон для європейської побутової техніки, автомобілів, обладнання, яке було у використанні, за ціною транспортування і монтажу на новому місці. Разом з цим ми можемо імпортувати до себе європейське безробіття. В Європі заводи будуть випускати техніку для продажу в Україні, а у нас виробництва будуть закриватися», - сказав глава уряду.

Також він додав, що тоді постане питання про необхідність функціонування технічних вузів, оскільки роботи для їхніх випускників в країні не буде.

«Український уряд має розробити захист від такого розвитку подій», - резюмував Азаров.

Нагадаємо, прем'єр-міністр заявив, що уряд у найближчі два місяці визначиться зі своєю позицією в переговорах з Європейським Союзом щодо умов імплементації Угоди про асоціацію.

Тетяна Григор’єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

114