Зміна правил функціонування ринку електроенергії України може призвести до зростання цін на електроенергію в Україні. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, повідомляє кореспондент Forum'у.

«Зміна правил функціонування ринку електроенергії України може призвести до зростання цін на електроенергію на внутрішньому ринку для всіх типів споживачів з випереджальною динамікою зростання цін для населення», - сказав він.

За його словами, це може позбавити Україну конкурентних переваг. «Зростання цін позбавляє перспективи взагалі всю промисловість, оскільки перевиробництво електроенергії та відносно невисока ціна на неї сьогодні - одна з головних індустріальних конкурентних переваг нашої країни. Головне завдання - це як раз зміцнити цю перевагу протягом якомога тривалішого часу», - вважає прем'єр.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович ставить перед урядом завдання знизити вартість електроенергії для споживачів.

Закон «Про засади функціонування ринку електроенергії України», що передбачає лібералізацію оптового ринку електроенергії країни, вступив у дію з 1 січня 2014 року.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

113