Уряд України за найближчі два місяці визначиться зі своєю позицією в переговорах з Європейським Союзом щодо умов імплементації Угоди про асоціацію. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Питання наповнення державного бюджету безпосередньо пов'язане з нашими економічними інтересами в європейському напрямку. В уряді завершилося моделювання практичних сценаріїв дії зони вільної торгівлі з ЄС. Ми здійснили попередній аналіз секторальних ризиків для вітчизняної економіки. З цього можна зробити висновки, які говорять про те, на яких умовах можлива імплементація Угоди, про які ми повинні говорити з європейськими партнерами», - заявив він.

Також прем'єр-міністр доручив створити міжвідомчу робочу групу під головуванням віце-прем'єр-міністра Юрія Бойка, яка займеться цими питаннями. «На основі зробленого аналізу за термін не більше 2 місяців необхідно напрацювати детальну переговорну позицію України щодо умов імплементації Угоди», - підкреслив Азаров.

Як повідомляв ForUm, перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов раніше висловив упевненість в тому, що Угода про асоціацію і ЗВТ з ЄС буде підписана в стислі терміни.

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що Київ планує найближчим часом відновити переговори з Євросоюзом щодо підписання Угоди про асоціацію.

Тетяна Григор’єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

947