Поширена деякими ЗМІ інформація про те, що в проекті державного бюджету на 2014 рік на лікування онкохворих дітей передбачено в чотири рази менше коштів, ніж у минулому році, не відповідає дійсності і має суто провокаційний характер. Про це йдеться в заяві прес-служби Міністерства охорони здоров'я.

«Насправді на бюджетну програму «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру», в яку входить більше двадцяти напрямів, в тому числі, забезпечення лікування онкохворих дітей, в 2014 році передбачено на 173 261 000 гривень більше, ніж у 2013 році. Торік, нагадаємо, на цю програму було виділено 2 118 064 000 гривень», - зазначили у відомстві.

У МОз підкреслили, що розподіл коштів між різними напрямками цієї бюджетної програми здійснюватиметься лише після того, як державний бюджет на 2014 рік буде прийнятий Верховною Радою України. «Будь-які заяви про скорочення бюджетного фінансування соціально значущих програм, особливо таких, як лікування дітей з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями, є абсолютно безпідставними», - зазначив директор Департаменту економіки і ресурсного забезпечення МОЗ України Володимир Дуда.

За його словами, обсяг коштів, спрямованих державою на закупівлю медпрепаратів для онкохворих дітей, в 2013 році збільшився з 91 млн грн до 216 млн грн, завдяки чому вдалося досягти стовідсоткового забезпечення їх необхідними ліками. «Можу запевнити вас в тому, що в цьому році на лікування наших маленьких громадян з онкологічними патологіями з державного бюджету буде виділено не меншу суму, ніж у минулому році, а можливо, і більшу», - зазначив представник міністерства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126