Президент України підписав Указ про участь України у Військовій тренувальній місії Європейського Союзу в Республіці Малі. Відповідний документ розміщено на сайті глави держави.

«Взяти участь у Військовій тренувальній місії Європейського Союзу в Республіці Малі шляхом надання Україною матеріально - технічних ресурсів і послуг для здійснення стратегічних авіаційних перевезень в інтересах зазначеної Місії», - наголошується в документі. При цьому Кабінетові Міністрів України доручено вирішити в установленому порядку питання надання Україною матеріально - технічних ресурсів і послуг для використання в Місії.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Документ підписано, враховуючи зобов'язання України як держави - члена Організації Об'єднаних Націй, беручи до уваги Резолюцію Ради Безпеки ООН № 2085 від 20 грудня 2012 року, а також Угоду між Україною та ЄС про визначення загальної схеми участі України в операціях Європейського Союзу із врегулювання криз, ратифікованої Радою у березні 2008 року.

«Участь України у Військовій тренувальній місії Європейського Союзу в Республіці Малі відповідає національним інтересам України та сприятиме підтриманню міжнародного миру і безпеки», - зазначається в Указі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

874