Саміт Росія-ЄС, який був запланований на 27-28 січня, пройде в більш короткі терміни і з меншою кількістю учасників на прохання Євросоюзу, повідомив прес-аташе постійного представництва РФ при ЄС Кирило Іванов.

«За взаємною домовленістю, цей саміт Росія-ЄС буде проходити в дещо динамічнішому ключі і в більш вузькому складі, ніж зазвичай. Це робиться на прохання сторони Євросоюзу, яка запропонувала такий варіант, з чим російська сторона погодилася, у тому числі з урахуванням того, що цей саміт проходить на території ЄС», - сказав він.

Як повідомило джерело в керівництві Євросоюзу, саміт буде скорочено до одного дня - 28 січня, повідомляє РІА «Новости».

За інформацією Іванова, всі ключові питання відносин РФ і ЄС, а також актуальні проблеми міжнародного життя «будуть предметом розгляду на рівні керівників Росії та Європейського союзу».

Однією з центральних для Росії тим на майбутньому саміті стане діалог з візами, який ведеться за двома паралельними напрямами: полегшення візового режиму і скасування віз для короткострокових поїздок громадян в перспективі.

В кінці листопада постпред РФ при ЄС Володимир Чижов висловив надію, що Євросоюз ухвалить політичне рішення про початок переговорів з Москвою щодо проекту угоди про безвізові короткострокові поїздки. Наприкінці грудня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що сподівається на досягнення прогресу щодо безвізового діалогу до січневого саміту Росія-ЄС

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1312