Нинішній рік дасть можливість посилити кредитування національної економіки. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов. Цьому, на його думку, будуть сприяти 2 чинники - зменшення навантаження по виплаті зовнішнього боргу і іноземні інвестиції, які Україна буде отримувати внаслідок домовленостей, досягнутих у 2013 році в ході міжнародних візитів.

«2013 рік був піковим по виплатах українських зовнішніх боргів, цього року боргове навантаження буде значно нижчим. Крім того, в ході поїздок керівництва нашої країни, наприклад, у Китай, Російську Федерацію нам вдалося домовитися про істотне збільшення потоку інвестицій. Тобто це дасть нам потрібні обсяги коштів, щоб активізувати кредитування економіки», - сказав Прасолов.

Він висловив упевненість, що в першу чергу зусилля будуть спрямовані на продовження роботи, розпочатої в 2013 році - реконструкцію та модернізацію виробництв, підтримку пріоритетних галузей економіки і багато іншого.

«Уряд займеться, в першу чергу, модернізацією виробничих майданчиків, розвитком реального сектора економіки, приведенням стандартів якості продукції до світових норм. Все разом збільшить конкурентоспроможність вітчизняної продукції і позиції наших підприємств на зовнішніх ринках», - зазначив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135