У Міністерстві внутрішніх справ вже є результати експертиз, які можуть вказати на осіб, які перебували в автомобілі під час конфлікту з журналісткою Тетяною Чорновіл, проте оприлюднення цієї інформації може вплинути на показання потерпілої. Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю МВС України з посиланням на заступника начальника ГСУ МВС України Олександра Гнатова.

«Зараз ми не можемо оприлюднити результати експертиз, які дають відповідь на питання, хто знаходився в автомобілі Тетяни Чорновіл, щоб це не вплинуло на показання потерпілої, з якою планується проведення слідчих дій після її одужання, - підкреслив Гнатов.

За його словами, МВС України озвучить результати експертиз по справі після проведення слідчих дій за її участю.

Як повідомив він, Чорновіл зараз перебуває в лікарні, і правоохоронці чекають поки її звідти випишуть, щоб провести всі необхідні слідчі дії за її участю - це і впізнання, і слідчий експеримент, а також одночасний допит.

«Що стосується алібі деяких підозрюваних, то вся інформація ретельно перевіряється. Але ми ніколи не стверджували, що всі підозрювані перебували на місці злочину. Для цього слідство і потрібне, щоб встановити ступінь участі кожного підозрюваного у скоєнні злочину», - зазначив Гнатов.

Як відомо, 25 грудня 2013 року на автодорозі в районі Борисполя Чорновіл побили невідомі.

Правоохоронцями проводиться досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.296 «Хуліганство» і 121 «Нанесення тяжких тілесних ушкоджень».

В рамках розслідування заарештовано п'ять підозрюваних у скоєнні злочину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1298