У питаннях зниження кількості абортів та запобігання небажаної вагітності Україна наблизилася до країн Європейського Союзу. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, під час прес-конференції повідомила начальник Управління охорони материнства, дитинства та санаторного забезпечення Міністерства охорони здоров'я України Альона Терещенко.

«В Україні спостерігається тенденція щодо зниження кількості абортів серед жінок фертильного віку. Позитивна динаміка щодо зменшення кількості абортів та запобігання небажаної вагітності наближає Україну до країн єврорегіону», - сказала вона.

У свою чергу голова правління БФ «Здоров'я жінки і планування сім'ї» Галина Майструк додала, що щорічно в Україні проводиться близько 150 тис. абортів. «З них -60% за бажанням жінки і 40% - це викидні або аборти за медичними показаннями», - резюмувала вона.

Як раніше повідомляв ForUm, комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відхилив проект закону № 2646-1 про заборону абортів за ініціативою нардепа від фракції Партії регіонів Віталія Журавського.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143