Домовленості з Китайською Народною Республікою передбачають виділення близько $18 млрд на реалізацію в Україні програми оренди житла з правом викупу.

Про це повідомив глава Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник під час виїзної наради в Києві у вівторок, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Є домовленості з китайською стороною на виділення $18 млрд для виконання цієї програми. Мінрегіон зараз працює над 43 земельними ділянками, на які вже є проектно-кошторисна документація, відпрацьовано питання щодо закладення комунікацій», - сказав він.

За словами міністра, у 2014 році планується залучити ще 10 ділянок - як під реалізацію програм доступного житла, так і під будівництво житла для оренди з викупом.

Як повідомлялося, Державна іпотечна установа України (ДІУ) і профільна фінансова установа КНР уклали меморандум про спільну реалізацію в Україні державної програми, яка дозволить громадянам отримати житло в оренду з подальшим правом викупу під 3% річних у гривні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162