Міністерство закордонних справ України вітає домовленості між Іраном і «шісткою» міжнародних посередників щодо виконання спільного плану дій щодо звільнення Ірану від частини економічних санкцій в обмін на обмеження ядерної програми. Про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«МЗС України вітає досягнення 13 січня 2014 року домовленості між Іраном і «шісткою» міжнародних посередників (Китай, Франція, Великобританія, Росія, США, Німеччина) про виконання, починаючи з 20 січня 2014 року, спільного плану дій про звільнення Тегерана від частини економічних санкцій в обмін на обмеження ядерної програми Ірану», - сказав Перебийніс, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що МЗС виходить з того, що такий крок буде сприяти відновленню обсягів двосторонньої торгівлі та подальшому розвитку українсько-іранських відносин.

Як раніше повідомляв ForUm, попередня угода про заморожування ядерної програми Ірану набуде чинності 20 січня.

Іран та шість провідних світових держав вранці 24 листопада досягли угоди про тимчасове заморожування іранської ядерної програми. Натомість Іран отримає тимчасове послаблення деяких економічних санкцій.

Угода є першим етапом більш об'ємного ядерного пакту, який повинен бути завершений протягом шести місяців. Згідно з досягнутими домовленостями, Іран припиняє роботу плутонієвого реактора, знищує збагачений уран і надає інспекторам МАГАТЕ щоденний доступ до заводів в Фордо і Натанці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135