Американському журналісту Девіду Сеттеру, якого вигнали з РФ за порушення міграційного законодавства, заборонено в'їзд до Росії на п'ять років, йдеться в коментарі МЗС РФ.

«29 листопада 2013 року пройшло засідання Таганського районного суду міста Москви, на якому Сеттер був визнаний винним в адміністративному порушенні. Свою провину він визнав. Судом було призначено покарання у вигляді штрафу з адміністративним видворенням за межі Російської Федерації», - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

За інформацією відомства, на підставі пункту 2 статті 27 закону про виїзд з Російської Федерації і в'їзд у РФ «міграційною владою йому був закритий в'їзд на територію нашої країни на п'ять років з дня видворення». На початку грудня Сеттер залишив територію Росії, повідомляє РІА «Новости».

МЗС РФ пояснив, що журналіст в'їхав в Росію 21 листопада 2013 року, отримавши акредитаційне посвідчення кореспондента радіостанції «Свобода»/«Вільна Європа» терміном на один рік, і за чинними правилами повинен був з'явитися в управління Федеральної міграційної служби (УФМС) по Москві, щоб отримати багаторазову візу для перебування на території Росії, про що був повідомлений московський корпункт радіостанції.

Незважаючи на це, Сеттер звернувся в УФМС лише 26 листопада, «де йому було відмовлено в багаторазовій візі на підставі грубого порушення російського міграційного законодавства». «Фактично з 22 по 26 листопада 2013 року цей громадянин США перебував на території Росії незаконно», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, російська влада заборонила американському журналісту Девіду Сеттеру в'їзд на територію Росії.

Сеттер - колишній кореспондент видання Financial Times і автор книг про Росію і Радянський Союз. З вересня журналіст працював у Москві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1600