Апеляційний суд Києва залишив під вартою Сергія Котенка, підозрюваного в причетності до побиття журналістки Тетяни Чорновіл.

Відповідну ухвалу сьогодні оголосила колегія суддів Апеляційного суду, залишивши, таким чином, рішення Печерського суду столиці без змін.

«Постанову слідчого суду Печерського районного суду Києва від 27 грудня 2013 року залишити без змін, апеляційну скаргу захисника без задоволення», - йдеться в постанові, повний текст якої буде оприлюднений 21 січня, повідомляє «УНІАН».

Під час судового засідання, яке проходило в режимі відеоконференції з підозрюваним Котенком, його захисник просила змінити своєму підзахисному запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт. Також захисник звертала увагу суду на відсутність матеріалів, які обґрунтовано доводять вину підозрюваного.

Крім того, адвокат зазначала, що суд першої інстанції при обранні запобіжного заходу Котенку не обґрунтував можливості обрати менш сувору міру запобіжного заходу. Також адвокат підкреслювала, що Котенко сам з'явився до слідчого і максимально сприяв слідству, даючи свідчення.

У свою чергу представник державного обвинувачення зазначив, що Котенко обґрунтовано підозрюється у скоєнні злочину, і, перебуваючи на волі, може переховуватися від слідства. Таким чином, заслухавши пояснення сторін, колегія суддів прийшла до висновку, що Котенко буде перебувати під вартою до 23 лютого - так, як у своєму рішенні зазначив суд першої інстанції.

Постанова апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Як відомо, 25 грудня 2013 року на автодорозі в районі Борисполя Чорновіл побили невідомі.

Правоохоронцями проводиться досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.296 «Хуліганство» і 121 «Нанесення тяжких тілесних ушкоджень».

В рамках розслідування заарештовано п'ять підозрюваних у скоєнні злочину.

10 січня було прийняте рішення залишити під вартою підозрюваних у побитті Чорновіл Олександра Храмцова і Олександра Котенка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2167