Ухвалення проекту бюджету на 2014 рік може пройти без обговорення у разі, якщо робота парламенту буде заблокована, заявили народні депутати від Партії регіонів Ярослав Сухий, Володимир Макеєнко та Олег Царьов.

«Рішення фракції є. Критичні зауваження до проекту бюджету повинні бути усунені. Без обговорення проект може бути прийнятий тільки в одному випадку - якщо ось ця юрба і надалі стоятиме», - сказав Сухий. На його думку, у фракції Партії регіонів є багато зауважень до проекту бюджету, в т.ч. щодо дохідної частини і макропоказників.

«Бюджет повинен бути збалансований стосовно дохідної і витратної частини. Ми бачимо, що дохідна частина «дута». Ми пропонуємо назвати джерела доходів. Якщо їх не буде - треба переглядати і все обговорювати», - додав Сухий.

При цьому він зазначив, що ухвалення бюджету могло відбутися навіть сьогодні, якби на те була воля парламенту. «Якщо буде нормальна робота - будемо обговорювати кожну поправку», - резюмував Сухий, повідомляє «УНІАН».

Цю ж думку підтвердив і Макеєнко. «У нас майже три тисячі поправок. Коли я очолював комітет (Бюджетний комітет Верховної Ради. - Ред.), то було і до п'яти тисяч поправок до проекту держбюджету. Це предмет постійної роботи. Бюджет треба приймати, і він буде прийнятий, сподіваємося, що в четвер», - зазначив Макеєнко.

При цьому він заявив, що у разі продовження блокування роботи парламенту, голосування щодо бюджету все одно відбудеться. «Ми знайдемо вихід, над цим і думаємо, пропонуйте», - сказав Макеєнко, звертаючись до журналістів.

У свою чергу, Царьов також зазначив, що бюджет буде проголосований, як і заплановано, і фракція підтримає документ. «Якщо опозиція не заблокує парламент, все пройде як треба. Заблокує - ми знайдемо можливість проголосувати. Бюджет буде прийнятий», - сказав Царьов.

Як раніше повідомляв ForUm, 13 січня голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що якщо опозиція блокуватиме роботу Верховної Ради під час прийняття державного бюджету на 2014 рік, то головний фінансовий документ країни буде прийнятий без обговорення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187