У Саксаганському районі Кривого Рогу на місцевому кладовищі зловмисники зняли з могил понад 60 залізних надгробних конструкцій, повідомляє ВЗГ УМВС у Дніпропетровській області.
 
Керівництво одного з кладовищ Саксаганського району звернулося до працівників міліції з повідомленням про крадіжку надгробних конструкцій з могил. Правоохоронці оглянули місце події й виявили, що зруйновано близько 60 могил. Зловмисники зняли надгробні конструкції, огорожі та інші залізні вироби.
 

Щоб зловити вандалів, працівники міліції провели низку оперативно-розшукових заходів. Під час одного з нічних чергувань на кладовищі їм вдалося затримати трьох чоловіків, які пізно вночі приїхали на мікроавтобусі за «здобиччю».

Зловмисниками виявилися місцеві жителі 24-28 років, двоє з яких вже були раніше судимими за крадіжки. На щастя, вони не встигли збути цвинтарне залізо, тому всі отримані надгробні конструкції будуть повернуті родичам.

За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого). Зловмисникам загрожує до 5 років позбавлення волі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

112