Останні події свідчать про те, що на майдані спостерігається криза ідей, планів і стратегічних завдань. У зв'язку з цим лідерство починає брати радикальна частина. Таку думку в ефірі телеканалу «Рада» висловив політолог, голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко.

«У даному випадку вакуум ідей заповнюється хаотичними неконструктивними діями. Те, що біля Святошинського райвідділу «Беркут» не задіяв себе на повну силу, як того вимагають інструкції, говорить про те, що влада утримується від силових варіантів протистояння. Вона намагається донести позицію, згідно з якою всі питання повинні вирішуватися мирно в правовому полі», - сказав він.

При цьому експерт зазначив, що якщо надалі продовжуватимуться провокації, ніхто не застрахований від того, що буде застосована сила.

Коментуючи активізацію в інформаційному полі екс-міністра МВС Юрія Луценка, Бондаренко зауважив, що на євромайдані щотижня з'являється новий лідер.

«У нас тепер як мінімум 5 лідерів. Кожен тиждень дає нам нову провокацію і відповідно - лідера. Луценко - дійсно один з лідерів майдану. Інша справа, що через непогашену судимість він не може балотуватися на виборах. Але він може надати комусь із нинішніх лідерів підтримку, ставши таким собі джокером», - переконаний політолог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180