Члени конгресу США зуміли прийти до компромісу з проектом закону, що визначає порядок фінансування роботи американського уряду на найближчі місяці. Про це повідомляє Reuters.

Голова комітету з асигнувань Сенату США Барбара Мікульські повідомила, що згідно з документом, до 30 вересня поточного року на потреби держсектора буде виділено один трильйон доларів, що має забезпечити роботу органів влади і бюджетної сфери.

Голосування щодо законопроекту відбудеться на поточному тижні. При цьому документ не суперечить планам президента Барака Обами та його однодумців щодо реалізації у поточному році масштабної реформи охорони здоров'я, що передбачає масове включення населення в програму медичного страхування, в народі та пресі відомої як «Obamacare».

Нагадаємо, федеральні органи влади в США частково закрилися 1 жовтня минулого року через те, що конгрес не прийняв бюджет на новий фінансовий рік. Сенат 17 жовтня схвалив компромісний документ, що передбачає тимчасове відновлення фінансування держустанов та підвищення ліміту держборгу. Дія документа закінчується 15 січня. Документ також передбачає розширення ліміту на запозичення до 7 лютого.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

91