Депутат Київради Олександр Пабат, який постраждав майже рік тому від невдалого запуску феєрверку, не втрачає надії на відновлення зору. Про це він заявив в інтерв'ю газеті «Сьогодні».
 
За його словами, він вже переніс 16 операцій і днями їде на чергову консультацію в мюнхенську клініку.
 
Пабат також зазначив, що за рік (2 лютого - день, коли він отримав травму. - Ред.) дуже змінився.
 
«Почуваюся, як птах Фенікс, що відроджується з попелу... Раніше я робив вигляд, що не помічаю якихось речей, хоча бачив якусь проблему. А зараз я нічого не бачу, але намагаюся розібратися в кожній проблемі до кінця і хоч якось допомогти людині. Я став добрішим, уважнішим до інших, став абсолютно по-іншому ставитися до життя. Ціную кожну прожиту секунду. Я 11 місяців і 11 днів живу в темряві. Але якщо я залишився живий - значить, це комусь потрібно! Тому не падаю духом. І сподіваюся на диво!», - сказав він.
 

Надалі Пабат має намір створити товариство сліпих в Україні. «Є люди, які сліпі з народження. Їм дуже важко жити. На світлофорах немає навіть звукового сигналу для переходу дороги на зелене світло! Ще важче таким незрячим, як я! Які бачили всі барви життя і після травми занурилися в повну темряву. Таким людям важко навіть купити паличку для сліпого за ціною 120-170 гривень або просто вийти в магазин. Я хочу створити товариство незрячих в Україні і допомагати саме таким людям повернути зір. Зараз створюю базу даних, де буде список потрібних лікарів, клінік, нових технологій лікування, програм, які дозволяють незрячим читати електронну пошту, інтернет-сайти. Думаю, такий інтернет-портал я презентую до початку літа. Знаєте, для когось професійне свято - день юриста або льотчика, а для мене за останній рік професійним святом став День інваліда», - підсумував Пабат.

Нагадаємо, Пабат втратив зір після вибуху петарди 2 лютого на дачі під Києвом. У нього було сильно пошкоджено обличчя. За словами потерпілого, у нього в лицьовій частині майже 40 металевих кріплень, адже майже всі кістки обличчя були зламані. Одне око йому повністю видалили, в іншому - тільки кришталик, а також замінили рогівку і підкоригували сітківку.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

681