Президент України Віктор Янукович вважає за необхідне вдосконалити законодавство у релігійній сфері щодо права віруючих молитися в тих місцях, де вони побажають. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Люди повинні мати право молитися там, де вони хочуть», - підкреслив Президент.
На переконання Глави держави, законодавство повинно забезпечити таку можливість для всіх мирян незалежно від їх віросповідання. «Необхідно пом'якшити законодавство і забезпечити віруючим можливість молитися там, де вони побажають», - зазначив Янукович.

Президент запевнив, що ставиться з однаковою повагою до всіх конфесій.

У прес-службі Глави держави нагадали, що чинним законодавством передбачена необхідність офіційного дозволу на богослужіння, якщо воно проходить не у спеціально визначеному для цього місці.

Як повідомлялося, керівництво Мінкультури звернулося до глави Української греко-католицької церкви (УГКЦ) верховного архієпископа Києво-Галицького Святослава (Шевчука) з проханням забезпечити дотримання законодавства про проведення публічних богослужінь і вказало на те, що священики повинні мати дозвіл на проведення служінь у таких місцях, як Майдан Незалежності в Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1418