Серед найбільш популярних продуктів, які були імпортовані в Україну напередодні новорічних свят, стали цитрусові і червона ікра, їх було завезено на загальну суму понад 110 млн дол. США, повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів.

Одними з найбільш популярних продуктів на свято Нового року залишилися цитрусові, яких у грудні 2013 було імпортовано 110,5 тис. тонн на суму майже 106 млн дол. США.

Найбільша кількість імпортованого товару припала саме на останні два тижні місяця. Найбільшими країнами-імпортерами цитрусових стали: Туреччина, Іспанія і Грузія.

У Міндоходів зазначили, що також одним з найбільш популярних продуктів є червона ікра, 630 тонн якої було ввезено в Україну протягом грудня 2013 року. Загальна вартість ввезеного товару становить 4,3 млн дол. США. На новорічні столи українців потрапила червона ікра, імпортована із США, Білорусі та Росії.

Фахівці Міндоходів відмічають зростання імпорту цих товарів саме в грудні минулого року. По відношенню до середньомісячного показника імпорт цитрусових зріс у 3,5 рази. А ось імпорт червоної ікри в грудні зріс майже вдвічі у порівнянні з іншими місяцями 2013 року. Такий «сплеск» імпорту фахівці міністерства пов'язують зі зростанням попиту серед громадян перед новорічними святами.

Всього протягом 2013 року імпорт цитрусових склав 443 тис. тонн на суму понад 464 млн дол. США. Найбільшими країнами-імпортерами у 2013 році стали Туреччина, Єгипет та Іспанія. Загальна кількість ввезеної в Україну червоної ікри протягом 2013 року склала 4,5 тис. тонн на суму 30,7 млн дол. США. Лідерами імпорту червоної ікри стали США і Білорусь.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280