Колишнього прем'єр-міністра Ізраїлю Аріеля Шарона поховали з військовими почестями на його фермі поряд з могилою дружини.

Труну, доставлену на армійській вантажівці з Єрусалиму, несли на руках і опустили в могилу вісім генералів під читання поминальних молитов у присутності почесної варти десантників. Промови над могилою полководця та політика, який за життя став ізраїльською легендою, виголосили начальник Генштабу Бені Ганц, сини Шарона Омрі і Гілад, які перераховували заслуги батька і ділилися спогадами про нього, в тому числі про його останній день, повідомляє РІА «Новости».
 
 
Шарона, який помер у суботу, поховали поруч з могилою дружини Лілі, за його заповітом і всупереч традиції ховати ізраїльських лідерів на меморіальному кладовищі в Єрусалимі. Похованню на фермі «Шикмім» («Платани»), на півдні країни, передувало дводенне всенародне прощання.
 
 
У неділю біля труни, яку було встановлено на добу біля будівлі парламенту в Єрусалимі, безперервним потоком пройшли тисячі ізраїльтян. У понеділок вранці там же відбулася державна жалобна церемонія за участю політичного керівництва Ізраїлю та зарубіжних делегацій.
 

Ветеран всіх воєн Ізраїлю XX століття, будівельник десятків поселень на окраїнних і завойованих територіях, автор програми «розмежування», яка поставила крапку у 38-річній історії окупації сектора Газа, архітектор «стіни безпеки», що приборкала хвилю палестинського терору, головний ізраїльський яструб, який став миротворцем, Аріель Шарон помер 11 січня в клініці під Тель-Авівом у віці 85 років. Останні вісім з них він провів у комі після інсульту, що обірвав його політичну кар'єру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1924