Суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області, який слухав справу щодо «васильківських терористів» і виносив вирок, знаходиться в реанімаційному відділенні однієї з київських лікарень. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України з посиланням на заступника генпрокурора Віктора Войцишена.

«У той час як на лаві підсудних знаходилися обвинувачені у підготовці терористичного акту, організована група радикально налаштованих молодих людей блокувала роботу суду, протидіяла співробітникам міліції і погрожувала судді. Сам суддя, до речі, був госпіталізований у реанімаційне відділення столичної лікарні, де знаходиться і зараз», - сказав Войцишен.

Крім того, за його словами, слідчі перевіряють можливість і механізм отримання екс-міністром МВС Юрієм Луценком тілесних ушкоджень під час участі останнього у блокуванні автобусів з працівниками міліції.

«Оскільки досі він відмовлявся давати свідчення у провадженні, і тільки сьогодні існує ймовірність їх отримання, механізм і можливі обставини появи його тілесних ушкоджень з'ясовуються слідчим шляхом», - зазначив заступник генпрокурора.

Нагадаємо, 10 січня Києво-Святошинський суд Київської області визнав винними «васильківських терористів» Ігоря Мосійчука, Володимира Шпару і Сергія Бевза в намірі скоїти вибух пам'ятника Леніну у Борисполі під час святкування Дня незалежності у 2011 році і засудив кожного з них до 6 років позбавлення волі.

Активісти намагалися перешкодити виїзду автозаку з ув'язненими. Сталися сутички між «беркутівцями» і мітингувальниками.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164