Близько 3 500 осіб вийшли на вулицю, щоб висловити свою незгоду з планами мерії реконструювати стару вулицю, перетворивши її на бульвар з підземною парковкою, повідомляє «Euronews».

Так, сорок осіб заарештовано і десятки постраждали - такий підсумок акції протесту, що вже третій день проходить в іспанському Бургосі.
 
Люди впевнені, що це безглузді витрати, які посилять фінансові проблеми міста. «Потрібно враховувати час, в який ми живемо. Місто і так в боргах. Через кризу ми опинилися в жалюгідному стані».

Ситуація різко загострилася після перших сутичок з поліцією, коли протестувальники почали підпалювати сміттєві контейнери і вимагати звільнення 17 затриманих, які, за даними поліції, стали призвідниками заворушень.

Однак мер Бургоса вважає, що більшість мешканців міста підтримують реконструкцію вулиці. «Цей проект отримав підтримку 80% жителів міста, які голосували на муніципальних виборах 2011 року. Це дає нам право реалізовувати подібні великі проекти, представлені Соціалістичною та Народною партією!».

Місцева поліція заявляє, що контролює ситуацію. На даний момент близько 300 осіб продовжують перебувати на вулиці з вимогами припинити роботи, вартість яких оцінюється у 8 млн євро.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

109